Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-12-05 07:00:00 • 10 min lezen

Antemasque - Antemasque

Antemasque - Antemasque Label: Caroline Eindoordeel: 8

Mars Volta ooit een te gekke band gevonden? Of ooit aan de band At The Drive-in vergrepen? Of heimwee naar de begin periode van Red Hot Chili Peppers? Dan is dit de power waar je naar op zoek bent. Veel power en uptempo rock dat tegen de grunge ligt. Overstuurde zang maar strakke drums en volle gitaren.

“4 AM” gaat direct al als een speer van start. Omar Rodrigez- Lopez en Cedric houden niet van half werk en trekt deze energie door in het “I Got No Remorse”. Dit kent men ten tijde van At The Drive-in van elkaar. Beide speelden in deze band halverwege de jaren negentig. Wanneer Peppers bassist Flea de heren ontdekt, was hij ook niet meer te stoppen. Op “Ride Like The Devil’s Son” en “In The Lurch” plukt Flea vol energie weer aan de bassnaren. Dat wat we graag van hem willen zien. gezien de Peppers in de trechter zijn gekomen om commercielere albums af te leveren, mag Flea hier weer geheel zich zelf zijn. Mars Volta drummer Dave Elitch sluit de gelederen en laat is formidabel horen op het “Memento Mori”. Zo krijgt ieder bandlid ruimte in de nummers, dat duid op een goed gebalanceerde band die we hopelijk komend jaar op de festivals terug mogen zien.

Een heerlijk rockalbum dat heerlijk te keer kan gaan maar ook de melodieuze kan niet vergeet. (Drown All You Witches). Alweer een top album aan het einde van het jaar!

Deel via social media: