Zoek...
Apolcalyptica – Cell-0

Apolcalyptica – Cell-0

Label: Silver Lining Music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-12 07:00:00 • min lezen

Klassiek / Metal
7,5

Apolcalyptica – Cell-0

De Finse klassieke metal act Apocalyptica begon begin jaren 90 met 4 cello spelers. Deze heren wisten op de cello de songs van Metallica te spelen en debuteerden met ‘Plays Metallica By Four Cellos’. Het was opzienbarend en een regelrecht succes.

Met deze introductie is een vervolg nodig en dat doet men dunnetjes over met songs van Slayer, Sepultura en Faith No More te gaan coveren. Het nieuwe is er dan wel af totdat ze een vaste drummer introduceren en gastzangers voor het album ‘Worlds Collide’ vragen. Het geeft de band even een opleving. Inmiddels is Franky Perez de vaste zanger en doet wat nodig is. Toch blijft de Cello het belangrijkste instrument voor deze band.

Met Cell-0 weet de band weer stevig te keer te gaan. Het titelstuk is weer metal met stuwende cello’s. Het album is geheel instrumentaal zodat het aan de verbeelding van de luisteraar is om hier kleur aan te geven. Al weet de band met titels als ‘Ashes of the Modern World’, ‘Fire and Ice’, ‘Call My Name’, ‘Beyond the Stars’ en het mooie ‘Scream For The Silence’ aan deze verbeelding enige richting aan te geven.

9 februari is Apocalyptica te zien in AFAS live te Amsterdam
 

Klassiek / Metal

Deel via social media: