Zoek...
Artvark Saxophone Quartet – Trance

Artvark Saxophone Quartet – Trance

Artvark records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-03 07:00:00 • min lezen

Freestyle / Jazz
7,5

Artvark Saxophone Quartet – Trance

Voordat we ons in de wereld van de Trance begeven is het even nodig om te zeggen dat we het hier over de onnavolgbare saxofoon blazers van de jazz hebben. Het gaat hierbij om in een andere trans te komen en je te laten veroveren door een kwartetspel met wisselde klanken. Om dit als een geheel te krijgen is het kwartet compleet.

“ As All Now” weten Rolf Delfos, Bert Wirtz, Mete Erker en Peter Broekhuizen  een prachtige mix te maken van hun spel op de altsax, tenorsax en de baritonsax. De afwisselende ritmes in de songs zijn subtiel en dan weer speels. Alle stukjes vallen als een puzzel in elkaar en is het een kunst om dit eigenlijk niet mooi te vinden.
Het spel van baslijnen en basisritme met daaroverheen een speelse melodie is een vertaling van de popsongs en hun bandjes.  
De songs zijn ook vrolijk van aard met  “Sons of Comfort” en “Apotheosis”.  Het is opvallend dat de songs veelal laag en traag starten om uiteindelijk naar een versnelling te kunnen of hier in te blijven zoals op “As It Will Never Be”. Het elf minuten durende “Path of Hogs” is minder spannend en speels dan het 10 minuten durende openingsnummer. Maar misschien komt het ook omdat het toch allemaal een invulling is van dezelfde instrumenten samenstelling.
Het verhaal van de vier varkens uit een klein dorp is te volgen, doordat dit op het hoesje staat en hierdoor wordt het verhaal van de songs verteld. Een mooi verhaal dat in de muziek een eigen voorstelling krijgt en iedereen op eigen wijze zal beleven.

The Artvark Saxophone Quartet is te zien op
4 oktober Brebl te Nijmegen
14 oktober Jazzkerk te Aartswoud
15 oktober Fenix Factory te Rotterdam
20 oktober Willem II concertzaal te Tilburg
21 oktober Artishock te Soest
e.v.a.

Freestyle / Jazz

Deel via social media: