Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR JAN KLUPPER
2015-04-22 07:00:00 • 12 min lezen

As Prayers Fail

As Prayers Fail - interview 17 april 2015

 

·         Hoe is de band bij elkaar gekomen/hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

We zijn ontstaan als vrienden. Mark, oud-bandlid, en ik (Boy) waren al vrienden toen Thomas vroeg of ik bij hen wou drummen. Thomas zat toen der tijd in een andere band. Na zijn voorstel vroeg ik of het niet een idee was als Thomas de zang bij ons zou gaan doen. Hij had totaal geen ervaring, maar heeft er uiteindelijk toch mee ingestemd. Wij vonden het allemaal tof klinken en zijn daarom doorgegaan. Otto is sinds juni 2014 onze gitarist.

 

·         Omschrijf jullie muziek voor iemand die nog nooit van jullie heeft gehoord. 

Ons eerste album was hard. Het tweede album heette melodieus en het derde album, die er nu aan zit te komen, is een overloop tussen metal en de melodieuze circle.

 

·         Hoe is 2015 tot nu toe in vergelijking met de andere jaren ? Wat zijn jullie plannen voor 2015?

Op dit moment is het even rustig. Na onze voorjaarstour hebben we ons een beetje terug getrokken en zijn we ons gaan focussen op het derde album. Zoals het er nu uitziet is het album eind dit jaar af. Daarnaast willen we in de zomer veel touren op o.a. festival, maar eerst ligt onze focus op het nieuwe album.

 

·         Hoe bereiden jullie je voor op een optreden?

Wanneer wij van te voren geen tijd hebben om in te spelen, spelen we strakker dan normaal door de grote druk die dan op ons ligt. We hebben eens een optreden gehad waar meerdere bands optraden. Toen wij aan de beurt waren hadden we nog helemaal niet gespeeld. Doordat we wisten dat we echt moesten presteren, ging het spelen lekkerder als normaal gesproken. Daarnaast hebben we ook een Harry Potter yell die we bij elk optreden vooraf doen.

 

·         Wat was jullie vetste show?

De show bij het Spijkenisse festival en Jera On air waren een van onze vetste shows. Het publiek bij deze twee shows was super. Echter zijn onze meningen wel verdeeld. De optredens in Luxemburg en Italië waren ook erg goed. Zolang het publiek los gaat zijn wij blij.

 

·         Op welk festival zouden jullie willen staan?

Op Vans Warped Tour Amerika. Dit omdat dit een groot festival is in Noord Amerika. Er staan hele grote namen. Eigenlijk is het dus vier weken lang gewoon een groot feest.

 

·         Waar komt de band naam vandaan?

Onze oude gitarist heeft de bandnaam bedacht.  Het staat voor: ‘’Je moet in jezelf geloven , jij bent degene die bepaald of je succes boekt of niet.’’

 

·         Jullie zijn in februari  op een internationale tour geweest, wat blijft jullie het meeste bij van deze tour? Hoe reageerde het internationale publiek ?

Er zijn veel herinneringen die ons bij zullen blijven; Boy die geen goede kleding mee had en het daarom altijd koud had. Twee dagen niet slapen en 1100 km rijden en het meer van Genève in Zwitserland wat erg tof en mooi was om te zien. Tijdens onze reis werden wij een keer aangehouden terwijl we allemaal lagen te slapen. Van de douane moesten we toen opstaan en dat lukte met veel moeite. Toen we uitstapten en de mensen van de douane de geur van onze bus roken mochten we door rijden, haha.

 

·         Zijn jullie van plan om nog een keer in het buitenland te gaan touren?

Ja! Alleen maar, tenminste dat is onze droom. Voorlopig verlaten we Nederland nog niet, maar Oost-Azië lijkt ons wel heel vet voor in de toekomst. Als je die shows daar ziet, gaat dat viral. Dat publiek willen wij ook!

 

·         Hoe zijn jullie op het ontwerp van jullie merchandise gekomen? Hebben jullie deze zelf bedacht of laten jullie iemand het ontwerp maken?

Thomas ontwerpt alles. De kat op onze merch is gekomen doordat we geïnspireerd raakte door Vincent zijn naaktkat. Ook draagt de kat een pak omdat Vincent vaak een pak aan heeft. 

 

·         Het nieuwe album komt eraan. Wat kunnen we verwachten?

Heen en weer geslingerd worden van breakdown two steps, epische melodieën tot kwellende zang. Van genre naar genre. Je kunt veel variatie verwachten, verpakt in een As Prayers Fail-pakketje. Ons nieuwe album is een stuk minder persoonlijk maar alsnog kunnen we ons wel vinden in de teksten.

 

·         Jullie plaatste recent iets over twee nieuwe nummers. Kunnen jullie hier al iets meer over vertellen?

Toevallig kwamen er tijdens het repeteren teksten naar boven. Ik (Thomas) schreef de teksten voor onze eerste en tweede albums. Sinds Otto bij ons speelt doen we een deel samen. We dachten dat het nooit iets ging worden als we samen teksten gingen schrijven, maar alles klopt en komt op zijn plaats. Als Otto een tekst wilt schrijven, schetst hij in zijn hoofd een filmpje á schilderij wat hij daarna verwoord. Vele lossen teksten worden op deze manier één.

 

·         Hoe vaak zien jullie elkaar?

Vaak repeteren we elke vrijdag, zaterdag en zondag. Vooral toen de teksten af moesten zijn spraken we veel af. We zijn echte vrienden en zien elkaar daarom naast het repeteren ook veel. Onze bromance is hoog en we sturen nog steeds veel hartjes naar elkaar.

 

·         Over 10 jaar..

Aan de beademing, haha. Op z’n minst doen we nog steeds wat we nu doen. Je moet gewoon geluk hebben. Ooit hebben we eens een Luxemburgse death metalband live gezien die zo goed waren dat we ons eten bijna niet binnen konden houden. Deze band is nooit groot geworden. Het ligt aan je netwerk en aan hoe graag je het wilt. Bekend worden heeft bij ons geen prioriteit. We blijven sowieso bij elkaar en we doen wat we leuk vinden. Wat veel belangrijker is!

 

Onze release show zal ergens dit najaar in Rotterdam plaatsvinden, je kunt ons in de gaten houden op Facebook, Twitter of op onze website.

 

As Prayers Fail

Facebook: https://www.facebook.com/asprayersfailband?fref=ts

Website: http://asprayersfail.bigcartel.com/

Deel via social media: