Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-21 07:00:00 • 3 min lezen

Asia – Symfonia Live in Bulgaria 2013

Asia – Symfonia Live in Bulgaria 2013 Label: Frontiers Eindoordeel: 7,5

De superband Asia is inmiddels een soort van doorstroom van ex-Yes leden geworden. Hoe dan ook, de band bracht met hun recent album “Gravitas” een zeer goed symphonisch album dat er mocht zijn. Asia begon met toetsenist Geoff Downes, die bekend was van “Video Killed the Radio Star” van The Buggles. Produceerde voor Mike Oldfield en Tompson Twins en voegde zich bij de band Yes. Yes gitarist Steve Howe en wereld sessiedrummer Carl Parlmer startten de band Asia. Met King Crimson, Uriah Heep, Roxy Music bassist/ vocalist John Wetton was de band compleet.

Met de tour, ter ondersteuning van het "Gravitas" album bleek dat Wetton ongeneeslijk ziek werd. Uiteindelijk is hij dit jaar op 31 januari te komen overlijden. Tock weet de band zich snel te herstelllen met Billy Sherwood als zanger/ bassist.

Ter nagedachtenis aan Wetton is dit album nu uitgebracht. Het bevat een show in het theater tijdens The Sound of Ages festival in Bulgarije. Deze show was met Sam Coulson als gitarist die op zijn beurt net Steve Howe (o.a. Genesis) had vervangen. Samen met een strijk orkest heeft men hier een een mooi document van kunnen maken. “Sole Survivor”, “Holy War” en natuurlijk het bekende Heat of the Moment mag op dit album niet ontbreken. Het is duidelijk dat Asia in de studio meer middelen tot de beschikking heeft om een uitgebalanceerd album te maken, dan dat het live te reproduceren.

Inmiddels is dit wel het zoveelste live album van Asia maar kent dit triple disc album een rouwrandje om even bij stil te staan.

Deel via social media: