Zoek...
Astral Swans – Strange Prison

Astral Swans – Strange Prison

Label: Tiny Room Rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-22 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie / Singer-songwriter
7

Astral Swans – Strange Prison


De Canadees Matthew Swann put zijn inspiratie uit Willie Nelson, aldus hemzelf. Dat hij alleen met zijn gitaar de nummers maakt is waar. Dan houdt de vergelijking misschien ook een beetje op.

De man uit Calgary weet met het album Strange Prison een psychedelische folk indie sound te produceren. Maar ook met een prettig in gehoor liggende liedjes met kop en staart. Vanaf het openingsnummer ‘Blown Away’ pakt hij het met zijn band de popsound lekker op. Wanneer hij met de band qua vocalen een harmonisch geheel maakt op ‘Controls’ is dit een sterke start. Met ‘Prison Builder’ weet Swann een donkere sound te brengen dat afsteekt op de vorige songs. Hier blijft hij wat in hangen als het gaat om de songs die volgen. Het sprankelende gaat er een beetje af. Wellicht komt dit omdat hij dit meer als singer-songwriter heeft geschreven en dat het achteraf als bandvorm is opgenomen. Wanneer je deze songs hem als solomuzikant met akoestische gitaar waant waren ze vast beter tot hun recht gekomen.
Uiteindelijk weet Swann op het tweede deel van het album een passende draai aan te geven en uiteindelijk het laatste nummer ‘End Song’ ook akoestisch te vertolken. Wanneer we dit terug horen in de songs daarvoor kun je je afvragen of Swann niet vaker de opnamen akoestisch moet opnemen ipv met band.   

Alternative / Indie / Singer-songwriter

Deel via social media: