Zoek...
Avenged Sevenfold – The Stage

Avenged Sevenfold – The Stage

Label: Capitol rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-12-28 07:00:00 • min lezen

Metal
8,5

Avenged Sevenfold – The Stage

De Amerikaanse metal act Avenged Sevenfold, kortom A7X weet de afgelopen jaren zich naar de hoogste regionen van de metal toe te werken. Samen met voormalig Dream Theater drummer Mike Portnoy als drummer en adviseur werd Nightmare de grote doorbraak.

Inmiddels zit er alweer een poosje een nieuwe drummer achter de kit en dat is voormalige Bad Religion drummer Brooks Wackerman. The Stage album is inmiddels al enige maanden uit en kent vele lovende kritieken. Het album kent de Loudwire Award voor het beste album van het jaar. Dat kan ook gerust gezegd worden, zeker als het gaat om de metal categorie. Inmiddels is het titelstuk genomineerd voor de Grammy Awards.
Juist omdat het album eind vorig jaar is uitgebracht krijgt het nu de lovende prijzen. Terecht dat men dit album nu in de verlenging doet.

Het album kent een deluxe versie met een extra cd. Hierop staat een nieuw nummer “Dosis” dat naadloos aansluit op het gehele album. Geiniger zijn de covers die men toevoegd. Retrovertigo van Mr Bungle, “As Tears Go By” van the Rolling Stones waar Marianne Faithful een enorme hit mee scoorde, Wish You Were Here van Pink Floyd of het mooie “God Only Knows” van The Beach Boys. Het zou mooi en  verrassend zijn dat ook A7X een hit scoort zoals Disturbed het met “the Sound of Silence” deed.

Maar we zijn er nog niet met de bonussen. Toegevoegd zijn nog 4 live songs van de show in London. Hierbij is de mooie versie van The Stage een plaatje.
Het is ook direct het visitekaartje voor de band naar de festivals. Laat volgend jaar de band maar op een groot festival hun kunsten vertonen. Ze zullen je niet teleurstellen.

Inmiddels is er een akoestische uitgaven van de Grammy Museum optreden via download en stream te krijgen.

 

Metal

Deel via social media: