Zoek...
Axel Rudi Pell – The Ballads V

Axel Rudi Pell – The Ballads V

Label: Steamhammer / SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-28 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Axel Rudi Pell – The Ballads V

De Duitse gitarist Axel Rudi Pell begon in de band Steeler maar is inmiddels al bijna 30 jaar solo actief. De gitarist weet met zijn gast zangers over het algemeen goede rockalbums te maken. En de betere ballads worden over het algemeen door de rockers gemaakt. Pell heeft met dit album de ballads voor de vijfde keer op een rij gezet.

Met Rob Rock en Jeff Scott Soto weet hij twee formidabele rockzangers en band aan zich te binden.  Met een prachtige Neil Young cover “Hey Hey My My” of de opener met Bonnie Tyler “Love’s Holding On” weet hij de grens met Meat Loaf te bereiken. Het is allemaal bombastisch en vol van composities. Het Deep Purple nummer “Mistreated” is misschien beter dan Deep Purple het tegenwoordig vertolkt. Geinig  is het Ed Sheeran “I See Fire” song dat even in een nieuw jasje is gestoken.. Met “The Line” weet hij als extraatje een unreleased nummer aan dit album toe te voegen.
Al met al is het niet nieuw en zijn de songs rockballads zoals je dit voor ogen hebt. Meeslepend en altijd met een gitaarsolo van de nog steeds ondergewaardeerde gitarist.

Axel Rudi Pell is met zijn band te bewonderen op
17 juni Graspop te Dessel (B)

Rock

Deel via social media: