Zoek...
Babalong - Greatest Hits

Babalong - Greatest Hits

Label: Tiny Room rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-22 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
7,5

Babalong – Greatest Hits

Met een Greatest Hits album je discografie te beginnen, is altijd gewaagd, maar toont ook van het hebben van lef. Uitgaande van de hits die je nog gaat produceren en de aanstekelijke gladde popsongs moet dit wel hits gaan opleveren.

Babalong is een studioproject van Dave Mollen en Willem Waterschoot  die hun creativiteit los laten gaan wanneer ze achter een mix en mengpaneel kunnen uitleven. Het Row On is een wat onwennig begin, maar dat loopt halverwege het nummer al beter. Cannot is direct heerlijk en aanstekelijk te noemen. Goede electropop waarbij je direct voelt dat de heren zich hier als een vis in het water voelen.  De inspiratie van  de oude Depeche Mode en Vince Clark- projecten horen we in “Longer”. Het refrein is aanstekelijk en met de oude synthesizersounds weet men dit in een mooi nieuw jasje te gieten. Hoewel het album amper 40 minuten telt, doet het allemaal wel veel langer aan. Of dit nu komt door hun lo-fi sound of de herhaling in de songs, het haalt de vaart soms uit het album. Toch is er veel te beluisteren in “The Opium”, “Obsure”  en “Higher”.

Het kost even wat meer draaiuren om alles te beluisteren en op te vangen wat de heren binnen de songs ten gehore brengen

Dance / Pop

Deel via social media: