Zoek...
Balthazar - Fever

Balthazar - Fever

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-27 07:00:00 • min lezen

Dance / Electronic / Pop
8,5

Balthazar – Fever

De Belgische indie rockers Balthazar komen uit Gent en Kortrijk. Na een kleine pauze is de band terug met hun vierde album FEVER. Met de jonge honden op de hoes ziet het er uitdagend uit en dat is dan ook zo! Nu violiste Patricia Venneste de laatste klanken op plaat heeft gezet, houdt ze het voor gezien. Bijzonder, want we kunnen wel stellen dat dit het beste is wat Balthazar heeft gemaakt.

Het is dan ook opvallend dat de uitstapjes die de heren hebben gedaan, de band goed doet. Maarten Devoldere kwam met een prachtig album Warhaus, J.Bernhardt kwam van Jinte Deprez en Simon Casier kwam met het project Zimmerman. Nu zijn de heren weer bijeen en weten je vanaf de eerste klanken van het titelstuk je in te pakken. Wat direct wordt vervolgd met een aanstekelijke popsongs Changes’ en ‘Wrong Faces’. De warme stem van Devoldere is niet alleen doordringend maar ook erg pakkend en gelijk rustgevend. De heerlijke baslijnen van Casier op op ‘Phone Number’ horen we de invloed van de heren direct in de eerste songs.


Met de single ‘Entertainment’ wordt de aandacht van radio dj’s gezocht, al zijn de songs ‘Roller Coaster’ en ‘You’re So Real’ misschien wel geschikter voor het brede publiek. De band mag gerust worden toegevoegd aan de lijst van Rock Werchter en Pinkpop. Want dit album maakt het zeker waar dat men een plekje op deze podia verdiend.

Dance / Electronic / Pop

Deel via social media: