Zoek...
Band of Gold – Where’s the Magic

Band of Gold – Where’s the Magic

Label; Ja Jansen prod. / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-08 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Band of Gold – Where’s the Magic

Als inspiratiebron weet Band of Gold de naam te vinden in de jaren 70 songs. Muzikaal sluit deze Noorse band dan ook naadloos aan bij Fleetwood Mac met ‘I Wanna Dance With You Again’ en ‘I Could Spot You At A Hundred Miles’ en Steely Dan met ‘Bring Back’ en ‘Away With You’.

Het is het stemgeluid van zangeres Nina Mortvedt dat de sfeer van Fleetwood Mac doet oprakelen. Met de elektrosound van Nikolai Haengsle weet hij prachtige melodieën te maken dat gemakkelijk in het gehoor ligt. Het klinkt dan ook allemaal vertrouwd en niet experimenteel.
De David Gates cover ‘Look At Me’ krijgt op deze plaat een mooie vertolking.  ‘Where is the Magic’ en ‘Well Who Am I’ krijgen een andere drive dat meer in de poprock sound ligt en zelfs een vleugje Abba in te horen is.


Het is vooral het totaalbeeld van het album met je doet. Hierdoor is het een prettig album dat voor de oudere als nieuwere generatie een act is om in de gaten te houden. Met deze opvolger van hun goede debuut uit 2015 weet men het juiste pad naar succes te bewandelen. Nu moet de rest van de wereld nog even overtuigd worden dat dit een prettig album is.

Pop

Deel via social media: