Zoek...
Barely Autumn – Day Trip To The Petting Zoo

Barely Autumn – Day Trip To The Petting Zoo

Label: Popup rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-14 07:00:00 • min lezen

8

Barely Autumn – Day Trip To The Petting Zoo

Barely Autumn is een nieuwe act dat vanuit Belgie de wereld gaat veroveren. Met de single Alix weet de band al aandacht op zich te vestigen, maar dat voorproefje voor dit album was een mooi voorafje voor een prachtig album.

Het is het tweede album van de band waar zanger gitarist Nico Kennes een belangrijk onderdeel van is. Toch is het een band waarbij ieder bandlid een belangrijke functie kent. De songs van Kennes worden mooi door ieder bandlid de ruimte te geven. Zo weet gitarist Xavier van Rillaer hier een vette solo in te mengen. Met de ‘Dream Vaporize’r krijg de elektrobeat een centrale rol. De 80s pop horen we hierin terug. Heerlijk ontspannen nummer om vervolgens in een Foo Fighter song met lichte stem, ‘Abortion Coffee’ verder te kunnen. Gelukkig is op dit album de diversiteit groot. Van het intieme ‘Petty’ en ‘All There Is’ en het duet mer Barbera Carnevaldi ‘Tinder’.

Deze band wist het afgelopen jaar al op diverse Nederlandse podia te staan. Hopelijk schuift men nu door naar de grotere festivals zodat meer mensen kennis kunnen maken met deze heerlijke Barely Autumn.

Deel via social media: