Zoek...
Bartek - Bartek

Bartek - Bartek

Label: Suburban

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-20 07:00:00 • 2 min lezen

Punk / Rock
7

Bartek – Bartek

Het gitaargeweld van de Amsterdamse band Bartek was al veelvuldig te horen in de Popronde en wist uiteindelijk door te dringen tot het Noorderslag – Eurosonic festival. De noise garage rock is aanstekelijke door de melodieuze lijnen binnen de rechttoe rechtaan post punk sound.

Het eerbetoon aan “Holland” is een van de heerlijke songs die het bovenstaande in zich heeft. Toch weet de band met doorhakkende post punk “22”,  “Nothing” en “Someday” een aantal matige songs achterelkaar te zetten. Hierdoor ontstaat er een blok noise dat aan een stuk door gaat.


Hoewel het nummer “Heavy” het heftigste doet vermoeden is het inderdaad meer een zwaar rock nummer dat het album op een prettige manier breekt. Om met “Numb” een underground song te produceren. Het tweede deel van het album is dan ook minder gejaagd en lijkt men balans in de nummers te hebben gevonden.
Hoewel men pretendeert om 100% solo-vrij te zijn, laten we de instrumentale delen even achterwegen. Wanneer de songs gemiddeld klein 3 minuten duren, dan kun je je afvragen wat de meerwaarde is om het niet te gebruiken.

Hoe dan ook, het doet de punk- en garageperioden herleven en wanneer men er plezier in heeft, dan is hier toch niks mis mee!

Punk / Rock

Deel via social media: