Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-20 07:00:00 • 4 min lezen

Batmobile - Brand New Blisters

Batmobile – Brand New Blisters Label: Butler/ Bertus Eindoordeel: 8

“Rock n Roll and Alcohol” is Batmobile in een notendop. Het is powerful rockabilly dat je vol in het hart raakt. Geen geneuzel er om heen maar recht voor zijn raap. De “Batmomaniacs” zijn de volgers van deze bijna oer hollandse band die vanaf half jaren 80 de podia in binnen en buitenland terroriseren. Tot de millenium wissel heeft de band een indruk weten te maken dat er in 2001 diverse tribute albums in het buitenland verschenen. Het zegt iets over deze act en hoe we binnen Nederland omgaan met muziek. Omdat het Nederlands is, blijkt het ondergesneeuwd te raken terwijl het een wereldact binnen de rock and roll is.

Het was dan ook verrassend dat er nu een nieuw album ligt. De reünie van Jeroen Haamers, Johnny Zuidhof en Eric Haamers bewijst dat “Never Gonna Stop” een goede insteek is. Het album staat weer vol aanstekelijk rock and roll songs (“Killmachine”). Soms met een vleugje rock, soms met een post-punk sausje “Motherfucker hippie” en soms met een ballade (Spider Sylvia) maar alles met veel humor!

De band is voordat ze de weide wereld invliegen nog even op de Nederlandse podia te zien. 18 april Altstadt te Eindhoven 6 mei Mezz te Breda

Deel via social media: