Zoek...
Beach Boys - 1967

Beach Boys - 1967

LabelL Capitol / Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-09 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Beach Boys - 1967

De zomer van dit jaar wordt we The Summer of Lover revisited. Het is dan ook 50 jaar geleden dat dit een zomer was waarover later nog jaren werd gesproken. Het jaar stond voor vele bijzondere albums en het begin van het fenomeen Festival. Hier maakte de Beach Boys dan een belangrijk onderdeel van.

Na het album Pet Sounds, dat nog steeds tot een van de beste albums ooit behoord, kwam het niet mindere Wild Honey. Tussen deze albums werkte Brian Wilson aan het album Smile, dat pas enkele jaren geleden officieel het licht zang.
Met dit verzamelwerk staat het album Wild Honey centraal. Het bevat de remix van het origineel, maar interessanter zijn de bijbehorende opnamen. Het zijn outtakes en live takes, waaronder Hawaii.

The Beach Boys namen deze live show op zonder publiek en focussen zich op het gezamenlijk musiceren. Covers waaronder “The Letter” van the Box Tops en “With A Little Help From My Friends” van the Beatles sieren het album rondom hun variërende versies van hun eigen songs. “Help Me Rhonda”, “California Girls”, “Good Vibrations” en een live opname van het meesterwerk “God Only Knows” en het traditionele folksliedje “Sloop John B.”

Het album is een verzameling van het beste van The Beach Boys, want toentertijd waren ze op hun best.

 

 

Pop

Deel via social media: