Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-03 07:00:00 • 4 min lezen

Beach House – Thank Your Lucky Stars

Beach House – Thank Your Lucky Stars Label: PIAS Eindoordeel: 7,5

Inmiddels bestaat de Amerikaanse band Beach House bijna tien jaar en is men uitgemond tot een van de betere dreampop acts. Dat wil zeggen dat het centrale duo uit Baltimore, Victoria Legrand en Alex Scally zich laten bijstaan door een bassist en drummer maar zijn beide verantwoordelijk voor het geheel.

“Thank Your Lucky Stars” is inmiddels hun zesde album terwijl hun recente album “Depression Cherry” maar net twee maanden geleden is verschenen. Zoals men zelf verklaard, zat de flow van het schrijven er goed in. “Depression Cherry” werd in juli tot november geschreven en opgenomen. Tijdens de opnamen is het proces van schrijven doorgetrokken en ligt er nu een opvolger.

Het album bestaat vooral uit slepende dromerige songs met de zacht fluwelen stem van Victoria die je meeneemt in de verhalen van “Majorette” en “Common Girls”. Zoals de titel doet vermoeden zijn het songs die lief van aard zijn en waar de romantiek van af spat.

Verzonken in een droomwereld en neuriënde zangdeuntjes verlaat het publiek gister Paradiso. Dit album blijft deze deuntjes in je hoofd na mijmeren.

Deel via social media: