Zoek...
Beady Belle – Dedication

Beady Belle – Dedication

Jazzland Norway

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-14 07:00:00 • min lezen

Funk / Jazz / Pop / Soul
8

Beady Belle – Dedication

De Noorse zangeres Beady Belle wist met haar vorig album nog een puur jazz album te maken. De toegang tot het label. Met Dedication gooit ze er een snuifje funk, pop en R&B in. Hierdoor is het album eerder een R&B album geworden, dan een klassiek jazz album. Het is voor een breder publiek en voor de echte jazz liefhebber wellicht te pop georiënteerd.

Haar liefde voor Stevie Wonder is volop aanwezig. Het smooth song ‘I Run You Ragged’ doet met het keyboard geluid direct denken aan de meester. En diverse variaties van de keyboard doen denken aan diverse songs van Wonder. Met een beetje funk wordt ‘Trace’ smooth en swingend en de soulstem van Belle komt op deze songs beter tot haar recht dan op het jazz album.

Het doet deels denken aan Lauren Hill en Trijntje Oosterhuis haar laatste albums. Het titelnummer en ‘Mooring Line’ zijn heerlijk slick en soulvol dat doet denken aan de jaren 70 disco sound in een nieuw jasje. Belle is een nieuwe weg ingeslagen. Dance disco en funky soul. Het past haar verassend goed!

Funk / Jazz / Pop / Soul

Deel via social media: