Zoek...
Bear’s Den -  So That You Might Hear Me

Bear’s Den - So That You Might Hear Me

Label: Communion records/ Caroline rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-04 07:00:00 • min lezen

Indie
8

Bear’s Den - So That You Might Hear Me

De Britse act Bear’s Den is sinds 2012 al actief, maar kreeg met het recente album het succes waar Andrew Davie, Kevin Jones en Joey Haynes op hoopten. Dit succes werd Haynes te veel en kiest voor het leven bij zijn vrouw en kinderen. Hierdoor is de band een duo.

De band is de afgelopen jaren doorgebroken door het Nederlands publiek. Die heeft hen volledig omarmd en een mooi gebaar voor de band was dat ze hun tournee afgelopen maand in de Oosterpoort starten. Alleen kende het publiek de songs van het nieuwe album nog niet. Daar komt nu verandering in en zal het publiek in de zaal in 2020 de hele liveshow kunnen meezingen.

Het album is de opvolger van het succesvolle ‘Red Earth & Pouring Rain’. Dan is het toch even afwachten hoe de band op dit succes reageert. De songs van het nieuwe album sluiten naadloos aan. Dezelfde volle sound en laidback groove houden ze vast. Het openingsnummer ‘Hiding Bottles’ en het ‘Fossils’ klinken vertrouwd. Met ‘Fuel On the Fire’ krijgt de elektronica meer de ruimte, al laat men met ‘Breaker/ Keeper’ weten dat het toch een (akoestische) gitaarband is. Live vertolkte de band ‘Blankets of Sorrow’ als akoestische set binnen in het publiek. Nu is het terug te vinden op dit album. Net zo intiem en mooi als live.

Hoewel het een mooi album is geworden, is het ook wat eenzijdig wat zijn voorganger in mindere mate had. Of dit nu komt omdat men te veel in dezelfde sound blijft of dat Haynes een extra input gaf om de variatie te vergroten, kunnen we er nog niet op uitmaken.
Overigens zijn de teksten op de voorkant van de hoes te vinden, met een vergrootglas zijn de verhalen prima te volgen.

 Bear’s Den is 27 februari 2020 te zien in AFAS Live te Amsterdam

Indie

Deel via social media: