Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-29 07:00:00 • 8 min lezen

Bee Gees – 1974 – 1979 The Miami Years

Bee Gees – 1974 – 1979 The Miami Years Label: reprise/ Warner Eindoordeel: 8,5

De albums van het disco tijdperk van de Bee Gees zijn nu verkrijgbaar in een box “1974-1979” . Als bonusdisc zijn de Saturday Night Fever tapes “The Miami Years” toegevoegd.

Tijdens het afmixen van de live album “Here at Last…” begon de band te werken aan hun opvolger. Wanneer Maurice een belletje krijgt van Robert Stigwood met de vraag of ze ook 3 liedjes hadden voor een low budget film, stuurde hij “Night Fever”, “More Than A Woman” en “If I can’t Have You” met een notitie dat men geen tijd had om speciaal liedjes te schrijven voor de film “Tribel Rites Of A Saturday Night”.

Op deze schijf staan de Bee Gees songs van de soundtrack op waaronder de hits“Staying Alive””How Deep Is Your Love”en “Night Fever”. Tevens zijn er songs die voor de film zijn opgenomen maar die niet de soundtrack hebben gehaald. “Emotion”, “Warm Ride”, “(Our Love) Don’t Throw It All Away” en de eigen uitvoering van “If I Can’t Have You” worden aangevuld met enkele b- kantjes waaronder “Rest Your Love On Me”. “(Our Love) Don’t Throw It All Away” en “Warm Ride” werd later door Gibb broertje Andy Gibb opgenomen. Het laatste nummer werd tevens door Rare Earth en Rainbow zanger Graham Bonnet opgenomen.

Met deze verzameling is het een schijfje dat het grote succes van de gebroeders Gibb compleet.

Deel via social media: