Zoek...
Bekken & Gjems – Spell

Bekken & Gjems – Spell

Label: Blue Moon rec. / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-11 07:00:00 • min lezen

Jazz
7,5

Bekken & Gjems – Spell

Het is het Noorse duo Tor Einar Bekken en Richard Gjems die al bijna 10 jaar lang samen door Europa reizen. Dr. Bekken is inmiddels een legendarische pianist binnen de jazz wereld en met de mondharmonica speler Richard Gjems weten de heren de zalen indrukwekkend stil te krijgen en te laten swingen waar nodig is.

Met de jazz covers als ‘Black Coffee’ van Sonny Burke (waar hebben we die meer dit jaar gehoord), het swingende ‘Come On Down To My House’ van Gus Cannon of het prachtige Louisiana 1972 van Randy Newman. Verrassend mooie vertolkingen waar je niet snel naar zoekt, maar vooral moet tegenkomen en dan je laten verrassen. Zo is ‘The Entertainer’ een prachtige vertolking van het origineel (Scott Joplin) en ‘St. Pete’ is het enige eigen geschreven nummer van Bekken.
Dat de pianoklanken het voortouw nemen is helder, maar de aansluiting van de blaas instrumenten van Gjems is prachtig. Naast het duo is Jan Christian Gjems te horen op gitaar en zingt Noora Noor het Bobby Charles nummer ‘Jealous Kind’.

Een album wat een prettige verrassing voor de blues en jazz liefhebber is !

Jazz

Deel via social media: