Zoek...
Ben Howard – Noonday Dream

Ben Howard – Noonday Dream

Label: Island

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-11 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop / Singer-songwriter
8

Ben Howard – Noonday Dream

De Britse singer-songwriter Ben Howard wist met zijn album Every Kingdom een prachtig debuut te maken. ‘Keep Your Head Up’ en ‘The Fear’ werden een wereld hits. In 2017 voegde hij zich bij de band A Blaze of Feather, maar nu is Howard terug met een eigen solo album.

Met het derde album Noonday Dream gaat de troubadour de weg in van de pop alternatieve rocksound. Towing The Line klinkt alsof hij op bezoek is geweest bij Pink Floyd. De opname past in de begin jaren van Pink Floyd waar men nog experimenteerde met het geluid en al wat nog meer. Nu doet Howard dit. Met ‘A Boat To An Island On The Wall’  en ‘What the Moon Does’ zet hij dit experiment door. De gitaarliedjes en heldere verhalen van 7 jaar geleden zijn ingeruild voor experimentele sounds en vagere kritische verhalen. Een donkere stem dat Roger Waters in zijn storytelling songs gebruikt.
Het album zal een voor de een teleurstelling zijn voor de andere een bejubeling van de durf tot experimenteren en grenzen verlengen.
Halverwege het album weet Howard met ‘Someone in the Doorway’ en ‘The Defeat’het tempo op te schroeven door een eenvoudige beat er onder te zetten. Het swingt meer dan het eerste deel van het album maar de experimentele deel wordt ook hier in toegepast.

Het is altijd goed om muzikanten de ruimte te gunnen. Hierdoor krijg je verrassende albums die misschien meer draaiuren nodig hebben om het altijd even mooi te vinden. Geef Howard die ruimte en dan is dit een mooi album.

Alternative / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: