Zoek...
Ben Liebrand – Grand 12-inches 18

Ben Liebrand – Grand 12-inches 18

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-07 07:00:00 • min lezen

Dance / Disco
8

Ben Liebrand – Grand 12-inches 18

Ben Liebrand, de mixkoning van de jaren 80 en 90. Hij kreeg van Lex Harding een eigen radioprogramma, dat als inspiratiebron werkte voor de huidige DJ’s zoals Armin van Buren en Tiesto.
De man maakte zijn eigen remixen al op jonge leeftijd en deze disco mixen komen nu helemaal terug.

Het is dan ook een groot feest om de dance mixen van toen weer te horen. Village People ‘YMCA’, Boney M’s ‘Do You Wanna Bump’ en Paula Abdul’s ‘Knock Out’ doen het weer goed! De songs kennen een langere versie van een 12” single en deze zijn nu op 4 cd’s gezet. Het is dan ook alweer nummer 18 van de serie Grand 12- Inch. Alle songs zijn heerlijke old Skool Disco songs waarbij de gekleurde lampjes op de vierkwartsmaat wisselen.
Het luisteren van ‘Dance Across the Floor’ of ‘The Smurf’ brengen vele herinneringen mee voor de ouders die nu 35 plus zijn. Maar het is de verbinding met de jongeren van 20 die nu de jaren 80 en 90 ontdekken en de oude remixen weer uit de kast halen.
Songs als ‘Living In A Box’, ‘Nipple to the Bottle’ van Grace Jones of ‘I Can’t Stand the Rain’ van Eruption werden bewerkt. Soms een beetje sneller zodat de beat in the vibe bleef.
Met dit album weet je weer een feestje te bouwen voor jong en oud.

Dance / Disco

Deel via social media: