Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-06-24 07:00:00 • 5 min lezen

Ben Liebrand – Iconic Groove

Ben Liebrand – Iconic Groove Label: Sony Eindoordeel: 8

De wieg van het mixen van diverse muziekstijlen met beats stond in de kamer van een jonge Ben Liebrand. Al op jonge leeftijd werd hij DJ en ging op zoek naar een eigen geluid. Uiteindelijke kreeg hij de ruimte op de radio om iedere week in Curry & Van Inkel, zijn mix te laten horen en dat heeft hem een grote schare fans gebracht. In de jaren 80 en 90 werd hij de koning van het mixen en vele DJ’s probeerden in de voetsporen te raken van Ben Liebrand. Zelf zorgde hij voor succesvolle re-mixen voor Sting, Phill Collins en Salt & Peper. In die jaren raakten de discotheken overvol met bezoekers die deze souldance om armden. Met het album “Iconic Groove” gaat hij terug naar deze tijd waar hij als een icoon werd gezien.

Een dubbel album vol van dit soort soul dance (“Weekend”), lekkere grooves en baspartijen (“We Are The Night”). Liebrand heeft zijn maatjes uit het verleden weer opgetrommeld. James D-Train, Tony Scott, Barbera Tucker ( zangeres van “Beatiful People” en bij George Clinton en Dee-Lite) en Erica Young (Imagination).

Het is dan ook een album dat zijn weg gaat vinden bij het 35 plus publiek. Maar misschien dat hij de jongere generatie ook weer voor zich kan gaan winnen. Als vj bij Armin van Buuren weet hij exact wat het publiek wil.

Deel via social media: