Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-04-16 07:00:00 • 12 min lezen

Ben Watt - Hendra

Ben Watt – Hendra Label: Unmade Road/ Caroline Eindoordeel: 8,5

Ben doet zijn naam Everything But A Girl nu wel eer aan. Sinds het millenium zijn Ben en zijn vrouw Tracy Thorn hun aandacht gaan geven aan hun label Buzzin’ Fly. Het duo heeft bijna 20 jaar onder de naam Everything But The Girl getourd en platen gemaakt en dan is het tijd om eens iets anders te doen. Ben zoekt een plekje achter de draaitafel en werkt zich op als een populaire DJ op de radio. Maar toch blijft zelf muziek maken een extra dimensie kennen en brengt het een muzikant terug naar de studio. Dit geldt ook voor Ben Watt.

Juist na een tragische gebeurtenis, het overlijden van zijn zus komt de inspiratie te boven en is er voor een muzikant veel te vertellen. “Hendra” is een gevoelige singer songwriters album met sfeervolle songs als “Spring”en “Hendra”. “Matthew Arnold’s Field” is een verhaal vertellende Ben die de Wurtlitzer piano van zolder heeft gehaald. Alleen met dit instrument brengt hij het nummer ieder tot stilzwijgen toe. Suede gitarist Bernard Butler verleend zijn bijdrage als vaste gitarist op dit album. Op het nummer “The Levers” wordt zijn plek even ingenomen door Pink Floyd gitarist David Gilmore.

De ontspannen sfeer van het album zegt iets over Ben, die met dit album een prachtig vervolg geeft op zijn solo debuut van 31 jaar geleden.

Deel via social media: