Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-17 07:00:00 • 12 min lezen

Best Coast - California Nights

Best Coast – California Nights Label: Universal Eindoordeel: 8

Het Amerikaanse duo Best Coast, dat de bijnaam van de west kust van Amerika is, bestaat uit Bobb Bruno en de tiener actrice Beth Cosentino. De band maakt lekkere zomerse poprock dat typerend is voor de west kust. De vrolijke gitaar surfrock brengt ieder al snel in de zonnige lentesferen.

Best Coast brak per ongeluk door met hun debuut album “Crazy For You” . Het werd in Amerika een commercieel succes waar de band niet direct op had gerekend. Men moest een band samenstellen en op tournee. Met deze band werd de opvolger “The Only Place” op genomen. Met wat extra middelen kon men een beter geproduceerde album op de markt brengen. Dit jaar komt men met “California Nights”. Het is wederom een goed gelikt album met uptempo songs als “Heaven Sent” en “Feeling Ok”. Met Waddy Gagel (o.a. Miley Cyrus, Muse) achter de knoppen brengt de band een combinatie van Beatles en Belinda Carlisle’s meidenband The Go Go’s en the Bangles. Al klinken die namen uit de jaren 90 bandjes wat suf, ”So Unaware” en “When I Change” kunnen zo nieuwe songs van deze acts zijn wanneer ze nu zouden spelen.

Lekkere gitaar liedjes met een commercieel tintje zonder dat het helemaal gelikt is. Dat heeft Best Coast vooral te bieden. Het niet commercieel willen zijn maar toch is. Lekker album voor de zomer zou ik zeggen.

De band staat 17 mei tijdens het London Calling festival in Paradiso te Amsterdam

Deel via social media: