Zoek...

Label: Provogue / Mascot

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-30 07:00:00 • min lezen

Blues
7,5

Beth Hart & Joe Bonamassa – Black Coffee

Het duo Hart & Bonamassa is inmiddels al ingeburgerd in de wereld van de blues rock. Al zijn ze beiden als solist erg populair, deze samenstelling geeft altijd een meerwaarde. De rauwe zang van de Beth Hart dat Janis Joplin doet vergeten komt het best tot zijn recht met de uitdagende gitaarpartijen van Bonamassa.

Het is inmiddels het vierde album van het duo. Het start voortvarend met “Give It Everything You Got”. Een song dat past in de lijn van de nieuwe Bonamassa songs. Veel  blazers, meervoudige zang en lekker uptempo. Al is het de blues dat het duo verbind. Hierdoor gaan ze snel over op Etta James’s  “Damn Your Eyes” en het rock georiënteerde titelstuk van Ike & Tina Turner’s “Black Coffee”. De heerlijke zangpartijen doen wat gospel achtig aan, maar geven een extra drive in het nummer. Wanneer we de koffie op hebben gaat het naar een hoogtepunt van het album “Lullaby of the Leaves”. Innemend en meeslepend met aan het eind een solo waar gitaarliefhebbers van houden. Dit alles in de lijn Gary Moore en Stevie Ray Vaughan.
Wanneer de jaren 50 met big swing rock and roll van “Why Don’t You Do Right” en “Saved” voorbij komen gaat het allemaal even over een andere boeg. Het zijn dan ook twee songs die het totaalbeeld van het album verstoren. Door dat men daarna verder gaat met de blues sound waarmee je in bedwelmd bent geraakt. Met het Lucinda Williams “Joy” en “Addicted” laat het duo nog even weten waarom hun stem en gitaarspel zo goed passen.

Is het allemaal nieuw, verfrissend en uitdagend? Nee, maar gewoon lekker om naar te luisteren.

Blues

Deel via social media: