Zoek...
Better Oblivion Community Centre - BOCC

Better Oblivion Community Centre - BOCC

Label: Dead Oceans / Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-03-03 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Better Oblivion Community Centre - BOCC

Het is een mond vol als het gaat om de naam van deze band. Maar als basis bestaat Better Oblivion Community Centre uit een duo. Het gaat hier niet om zomaar een duo het zijn Phoebe Bridgers en Conor Oberst.


Phoebe is een singer-songwriter die enige jaren  geleden haar attentie kreeg met de Pixies cover ‘Gigantic’ voor de I phone reclame en The Night We Met voor de Netflix serie 13 Reasons Why.  Orberst is een singer-songwriter die vooral zijn bekendheid kent van zijn band/ projecten Bright Eyes, Monsters of Folk en Park Ave..

Door hun gehele netwerk als begeleidingsband in te laten vliegen is de naam opgehelderd en passend voor dit duo. De liedjes van dit album zijn dan ook van hoge kwaliteit en juweeltjes door de samenzang van dit duo. De songs zijn zowel integer met ‘Chasepeake’, ‘Forest Lane’ en ‘Service Road’ als rockend met ‘Sleepwalking’ en ‘Exception of the Rule’.  De rest is vooral mainstream pop songs die allen prachtig beeldende teksten bevatten. Een soort van singer-songwriters songs met ballen.
Het is vooral een verrassend lekker album geworden en is het niet vreemd dat dit couple de zalen doet uitverkopen.


Better Oblivion Community Centre is te zien in Nederland op
7 Mei Paradiso te Amsterdam

Singer-songwriter

Deel via social media: