Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-04 07:00:00 • 7 min lezen

Bewilder - Dear Island

Bewilder – Dear Island Label: Excelsior Eindoordeel: 8,5

Wanneer er een internationale band dat bestaat uit muzikanten uit bekende acts wordt gepresenteerd noemen we dit al snel een superband. Dus mogen we gerust zeggen dat Bewilder een Nederlandse superband is. De band is geformeerd door GEM zanger Maurits Westerik. Hij heeft een rondje langs de velden gedaan en vond de muzikanten Arjen de Brock van Wooden Saints (of was dat al een mooie gelegenheidsband), Kyteman Orchestra/ Douwe Bob/ Kane, drummer Bram Hakkens, Douwe Bob/ Tim Knol Jeroen Overman en nam zijn GEM gitarist maatje Arjen Kamphuis mee de oefenruimte in.

In de afgelopen 2 jaar heeft de band tussen alle bedrijven door zich redelijk goed gevestigd. Nu is er onder leiding van Hallo Venray man Henk Jonkers het debuut album dat heerlijke hedendaagse popsongs brengt. De openers “Forza” en “Carry On Carry On” geven direct de kwaliteit van de band aan. Heerlijke frisse poprock songs waarna er een gevarieerd aantal songs volgt. Vol met lekkere grooves komen “Got it Made” en het relaxte “So it Goes” en Hallo Venray achtige “It Will Be Soon” voorbij.

Daar waar Chef’s Special de kwaliteit en gezelligheid brengt, zo brengt Bewilder de kwaliteit en spanning met variatie in de liedjes als “Minor Blues”, “Safe” en “It’s True”. Een heerlijk album van Nederlandse bodem!

Bewilder is de komende tijd te zien op “Into The Great White Open” en naast de diverse instore shows op diverse podia in Nederland.

Deel via social media: