Zoek...
Biffy Clyro – A Celebration of  Endings

Biffy Clyro – A Celebration of Endings

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-08-20 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Biffy Clyro – A Celebration of Endings

De stevige rockers uit Schotland wisten in Nederland een mini hit te scoren met ‘Many of Horror’. Maar dat is inmiddels 10 jaar geleden. Inmiddels weet de band de grote festivals te vinden en is het nieuwe album meer een poprock album dan de experimentele alternative rock, dat men voorheen bespeelde.

Het ‘Instant History’ is lekker pakkend maar we weten dan direct waar deze sound naar toe gaat. Het is allemaal met een commercieel vleugje in de productie opgenomen, waardoor we de band met stoere mannen op het podium niet meer herkennen. Hierdoor moeten we even onze midset veranderen dan is ‘Tiny Indoor Fireworks’ is zeker een lekker pakkend nummer en is ‘Space’ niet meer dan een knuffelrock liedje. Met ‘The Champ’ weten ze een betere versie van een pakkend poprock nummer te maken. Het intro is zeker mooi te noemen en de doorstroom naar een popsong is wel wat kortaf maar okee het heeft een lekkere drive. Al klinkt het dat dit 2 songs zijn die geplakt zijn tot een totaalbewerking.

Biffy Clyclo maakt dan zeker een prima album, maar spreekt hiermee een ander publiek aan en zoekt het succes in de breedte van het publiek.

Pop

Deel via social media: