Zoek...
Bigfoot - Bigfoot

Bigfoot - Bigfoot

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-06 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Bigfoot – Bigfoot

De uit Engeland afkomstige hardrockband Bigfoot is pas in 2014 geformeerd. Toch zijn ze al aan hun derde release toe. Nadat ze zelf twee EP’s hebben uitgebracht, hebben ze getekend bij Frontiers Records. Onder dit platenlabel hebben ze nu hun gelijknamige debuutalbum uitgebracht.


Het album ligt makkelijk in het gehoor. De band heeft een toegankelijk geluid. “Karma” en “Eat your words” hebben een catchy melodie en bevatten lekkere gitaarstukken. “The Fear” en “I dare you” bevatten een meer poprock geluid. Het album bevat ook meer stevige nummers als “Freakshow” en “Uninvited”. Met die laatste doet de band af en toe denken aan Guns ’N Roses net als op “Tell me a lie”. “Yours” is een mooie afsluiter op het album. Het is een lang en episch nummer en heeft een mooie op- en afbouw. Verschillende aspecten van eerdere nummers, zoals backing vocals en uitgebreide gitaarstukken, komen erin terug.

 

Zanger Antony Ellis kan goed zingen. Hij laat horen dat hij zowel met power als mooi laag en rustig kan zingen. Dit is bijvoorbeeld te horen op “Uninvited” waarop hij lekker uithaalt en “Forever Alone” wat een ballad is. Af en toe mag de zang wat pittiger. Soms blijft een nummer wat vlak doordat er gelijkmatig wordt gezongen of dat er nergens echt een uithaal is. Daardoor knalt een nummer soms net niet helemaal.

Rock

Deel via social media: