Zoek...
Bigg F Project  - Journey Through Life

Bigg F Project - Journey Through Life

Label: Independent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-16 07:00:00 • min lezen

hard rock / Progressive
7,5

Bigg F Project - Journey Through Life

Het Bigg F Project is een project van Nederlandse makelij. Het concept is geschreven door Djuri Boot, Frank van Zon en Edwin Balogh en gaat over het leven een jonge vrouw. Met medewerking van ex leden van Aeryon, Kayak en Praying Mantis weten de heren een mooi debuut album te lanceren.

Het is een project dat gepaard gaat met een film. Het leven van de vrouw kent diepe dalen en hoogtepunten die maar moeilijk te combineren zijn. Hierdoor zakt ze langzaam verder weg in de huidige maatschappij.

Muzikaal weet men vooral een combinatie te maken van theatrale progrock van Flying Angel tot een metalsound dat doet denken aan Iron Maiden met ‘Into the Black Hole’. Met mooie tussenstukken als ‘the Streets’ die songs naar bijvoorbeeld  ‘The Sinner’ weet te verbinden.

Het album is een prima album, maar kan natuurlijk niet meten met de megaproducties van Meat Loaf of Iron Maiden. Het gaat hierbij om het creatief proces dat optimaal wordt uitgevoerd binnen de middelen die er zijn. En dan hebben we hier een prima product waar men meer dan trots op mag zijn!

hard rock / Progressive

Deel via social media: