Zoek...
Billie Eilish – When We All Fall Asleep

Billie Eilish – When We All Fall Asleep

Label: Interscope rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-04-08 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop / Singer-songwriter
7,5

Billie Eilish – When We All Fall Asleep

De Amerikaanse zangeres Billie Eilish O’Connell is op gegroeid in een familie waarbij de muziek en kunst op de eerste plaats stond. Dan is het logisch dat je als dochter dit al snel meeneemt. En met de hedendaagse elektro pop weet ze wel mee om te gaan.


De bassen in ‘Xanny’ zitten er wel zo vol in dat je op je speakers moet passen. Het rustig liedje staat niet op zich zelf. ‘You Should See Me In A Crown’ kent dezelfde spannende sound. Dit maakt het album dan ook leuker dan de meeste elektro pop acts. Eilish weet veel spanning in de songs te brengen en hier toch een vorm van dance te brengen. Doordat ze veel snelle lichte ritmes binnen de songs brengt is het alsof je muzikaal in het stroboscoop licht staat te dansen. Dan zie je dat alsof het in slowmotion danst.
Als supportact van Florance and the machine heeft ze veel opgestoken in haar sound en performance. Dit verschil hoor je wanneer je het debuut ep er naast ligt. De songs op dit album zijn meer uitgewerkt zoals het ‘Wish You Where Gay’. Met het poppy ‘8’ begrijpen we dat ze de Kids award heeft gewonnen. Gelukkig dat ze ook volwassen muziek maakt, waaronder de hit  ‘Bury A Friend’.
Aan een kant neemt ze de elektropop als uitgangspunt, maar het ‘Listen Before You Go’ is een juweeltje in de jazzy pop waar Lady Gaga zo als cover op haar plaat kan zetten.

Billie Eilish haar debuut album is dan ook eentje waar diverse kleine hits op staan en meer van zullen volgen.

Electronic / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: