Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-13 07:00:00 • 6 min lezen

Billy the Kid - Horseshoes & Handgrenades

Billy The Kid – Horseshoes & Handgrenades Label: Xtra Mile/Bertus Eindoordeel: 8

Bij de naam van Billy the Kid denk je al snel dat het gaat om een band met een mannenstem. Maar bij de eerste klanken van het album wordt je verrast door de heldere zangstem van Billy Pettinger. Als drummer van een Ramones coverband, stapte ze over naar het maken van eigen muziek met Billy and the Lost Boys.

De Canadese zangeres debuteerde in 2008 met haar soloalbum “The Lost Cause”. Nu zijn we 6 jaar en enkele demo- live- en akoestische albums verder. “Horseshoes and Handgrenades” is een lekker poprock album dat wat doet denken aan Baby Animals, Kate Turnstall en Texas. De nummers zijn dan ook erg variabel. Van laid backpopsongs “the Quarry” en het prachtige duet “This Sure As Hell” met producer Frank Turner, naar het rockende “Phone Bills” of het a capella intro van” Chelsea Rose” naar het stevige “Back To You” tot de country folk van “Walking Around Hotel Blues”.

Frank Turner heeft het met zijn Sleeping Soul maatje Nigel Powell de bas en drums voor het gehele album verzorgd. Maar de verdienste zit in werkwijze hoe hij de helder en soms ruwe stem van Pettinger op de juiste plek te krijgen. Zo doet de zang “Virginia” meer denken aan Suzanne Vega, terwijl ‘Lord Let Me” een rauw punkrock nummer is. Deze verscheidenheid vind je dan ook in de titel, dat staat voor geluk en vernietiging. Mooie plaat om zeker even naar te luisteren.

Deel via social media: