Zoek...
Birth of Joy – Hyper Focus

Birth of Joy – Hyper Focus

Label: Glitterhouse

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-13 07:00:00 • min lezen

Psychedelia / Rock
7,5

Birth of Joy – Hyper Focus

De Nederlandse rockformatie uit Utrecht bestaat al bijna 10 jaar en komt nu met hun vijfde album, daar de live albums niet zijn meegerekend. Nadat ze een album bij SPV/ Long Branch mochten uitbrengen, zijn ze terug bij Suburban. “Get Well” was het motto en nu gaan ze hocus pokus hyper focus naar de top.

Het album vol psychedelische rock dat doet denken aan de jaren 70 sound. Gierende gitaren van volle orgelsound weten de songs “Join The Game” en “Hyper Focus” te vullen. Met daaroverheen een goed overtuigende stem met This is my state of mind! Is de toon gezet.
De drums laat van zich horen op  “You Are Many”. Heerlijk swingend alsof de Afrikaanse ritmes hun intrede doen bij the Doors. Met “Witches Hammer” en het 8 minuten durende “Sypdorkat” weet de band de experimentele fase te vinden, terwijl Riff Raff als een rechttoe rechtaan filler is gevonden.
Het trio Birth of Joy heeft tenminste weer veel plezier in het muziek maken gekregen en dat is van de plaat af te horen. Daar maak je mensen blij mee en live zal de band dat zeker ook gaan doen.
Leuke act voor de festivals!

Birth of Joy is te zien
25 mei Atak Enschede

Psychedelia / Rock

Deel via social media: