Zoek...
Bjorn Berge - Who Else??

Bjorn Berge - Who Else??

Label: Blue Moon / Grappa

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-29 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Rock
8

Bjorn Berge - Who Else?

De Noorse gitarist Bjorn Berge won de Spellenmanprise voor zijn album Stringmachine en de Illustrated Man. Het is de Grammy Award voor Noorwegen. De man veroverde Europa door zijn blues sound dat even anders klinkt dan de doorgaans blues. Het is allemaal wat rauwer en swingt alsof het bijna een popact is.


‘Lost Pearl’ is zo’n swingend nummer dat op het nieuwe album staat. Het uptempo nummer is alsof Tony Joe White de drive heeft gevonden om sneller te spelen. Het is vooral pakkend te noemen. Al weet de gitarist met zijn slepende sound op ‘Mr. Bones’ en ‘It Just Ain’t So’ weer een heel andere sfeer te brengen. Het ligt meer de traditionele blues.  
Wanneer de achtergrond zangeressen de gospel zang inzetten op ‘Bitter Sweet’ valt alles perfect op zijn plek. Het is een heerlijke laidback blues song dat als een oase  in de woestijn een plek op dit album inneemt. Heel anders dan de uptempo drive van ‘The Speed of Light’ dat als een Pearl Jam song op je afkomt.

Met deze diversiteit aan songs is het niet echt een blues album te noemen, maar ook geen rock of pop album. Het kent van alles wat maar is vooral een geheel, en dat maakt dit album juist bijzonder goed.

Blues / Pop / Rock

Deel via social media: