Zoek...
Black Box Revelation – Tattooed Smiles

Black Box Revelation – Tattooed Smiles

Label; Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-11-20 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop
8

Black Box Revelation – Tattooed Smiles

Het duo Jan Paternoster en Dries van Dijck zijn bij onze zuiderburen onder de naam Black Box Revelation wereldberoemd. Inmiddels hebben de indie rockers hun albums op de eerste plaats van de charts zien gaan en is het een uitdaging om een nieuw album te lanceren.

Tattooed Smiles is een heerlijk album en pakt je direct met ‘Kick The Habit’. Het vierde album is zoals de single en titelsong begint. ‘Hands on the Wheel….’ Okee zij luisteren naar War on Drugs, maar hun eigen album is minstens zo vermakelijk.
De gitaren die meezingen in het ‘Damned Body’ of het ‘Buildt to Last’ nemen je mee in de wereld waar ironie en humor hand in hand gaan. Zo staat Seasick Steve op de hoes, omdat hij deze band (die het voorprogramma verzorgde) de beste rockact van de wereld noemde.
De slepende blues en rock wordt met dit album uitgebreid met de pop en indie sound. Daar waar de band voorheen het herkenbare geluid een album lang vol speelde, is er nu meer afwisseling en zijn relaxte songs als Yellow Belly'' ook een lust voor het oor.

Het album is voor 42 minuten voor mij wat te weinig, wat mij betreft mocht men het uur gerust volmaken.

Indie / Pop

Deel via social media: