Zoek...
Black Sites – The Monochrome

Black Sites – The Monochrome

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-10 07:00:00 • 2 min lezen

Metal / Rock
7,5

Black Sites – The Monochrome

Met een militaire precisie worden de gitaarriffs op je afgevuurd. De metal gitarist Mark Sugar uit Chicago speelde voorheen in de band Trails. De naam Black Sites is een geheime operatie van het Amerikaans leger, ergens op deze wereld. In het geheim weet Sugar een prachtig prog metal album te maken.

In het geheim weet Sugar een prachtig prog metal album te maken. Het titelnummer is een juweeltje van stevigheid afgewisseld met subtiele overgangen naar rustperiodes van toetsen en akoestische gitaren. Terwijl hij met “Burning Away The Day” er vol voor gaat. De zang is afwisselend te noemen, van ruw wreed en donker getint tot de hoge helder uithalen. De donkere invalshoek met titels waaronder “Dead Leangues”, “Watching You Fall” en “Locked Out …Shut Down” zijn veelzeggend als het gaat om de sfeer van het album.
Toch blijft het een heerlijk album met veel afwisselingen luchtige stukken dan de titels doen vermoeden. Het is heerlijk om te luisteren naar het gitaarwerk van Sugar op “Hunter Gatherer”.
Voor liefhebbers van een stevige Queensryche meets Mercyful Fate komt hier zeker aan zijn trekken.

Metal / Rock

Deel via social media: