Zoek...
Black Stone Cherry – Family Tree

Black Stone Cherry – Family Tree

Label: Mascot rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-22 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock
8

Black Stone Cherry – Family Tree

Na het fantastische album Kentucky uit 2016, is het aan de Amerikaanse Southern Rockers een uitdaging om dit album te overtreffen. Dit doet men door het openingsnummer ‘Bad Habit’ vol power bluesrock te openen. Direct en rechtdoorzee is het motto, dat is duidelijk.

De band weet met hun zesde album nog steeds energiek te keer te gaan. Hier is geen dufheid te speuren. ‘Burnin’ en ‘New Kinda Feelin’  doen ook niet onder het openingsnummer. Heerlijk felle gitaren die de balans tussen Sounthern Rock en hard rock vinden. Met een heerlijke drive in ‘Carry Me On Down The Road’ weet de band het startsein te geven van een swingende plaat. Met een soulstem van Chris Robertson op ‘My Last Breath’ doet het nummer al snel denken aan Black Crowes. Het krijgt een gospel vleugje door de achtergrond vocalen die de titel luidkeels in koor meezingen. Mooi is deze combinatie, wat we te weinig horen.
Het album is dan ook gevarieerd in de bluesrock vormen dat we kennen. Tot slot weet de band  met Gov’t Mule gitarist Warren Hayes het album met ‘Dancing in the Rain’ af te sluiten.

De band weet met dit album een mooie opvolger te brengen, even de cover cd uit 2017 daar te laten.

Black Stone Cherry is te zien in Nederland op
12 juni Boerderij te Zoetermeer.

Blues / Rock

Deel via social media: