Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-10-05 07:00:00 • 11 min lezen

Black Strobe - Godsforsaken Roads

Black Strobe – Godforsaken Raods Label: K7 Eindoordeel: 7,5

Daar waar Nick Cave de toetsen achter de keyboards neemt, een vette ritmebox inschakelt en het signaal geeft aan de drummer en zijn band. Dan is het een kwestie van gaan…

Achter de electro- alternatieve rock uit Parijs schuilt Arnaud Rebotini. Met een vetkuif, puntschoenen en een vette gitaarsound uit een keyboard trekt hij te strijde. Als een Steven Segal heeft hij naast zich een drummer, bassist/keyboards en een gitarist en worden ‘Godsforsaken Roads” afgelegd. De heavy electro rock van “Monkey Glands” wordt op je afgevuurd of de blues van “He Keeps On Calling Me”, waar het heavy werk van Depeche Mode en Nick Cave in te herkennen is.

De dancesound van “Blues Fight” klinkt wel erg als een Vince Clarke Depeche mode. De akoestische gitaar wordt op “Swamp Fever” uit de kast gehaald. Hierdoor breekt het album even maar het rockt lekker door wanneer de band bijval geeft. De Johnny Cash “Folsom Prison Blues” wordt omgezet in een keyboard song, al komt het nog te kort bij het origineel. Daarna wordt de rock and roll a la Elvis in gezet met “House of Good Loving”. Erg afwisseld maar wel een geheel qua album. De stem springt er uit en doen denken aan de bovenstaande zangers die allen met een lage stem een doordringend karakter te creëren. Prima afwisselende dance album dat de moeite zeker waard is om even te testen.

Deel via social media: