Zoek...
Blackberry Smoke – Find A Light

Blackberry Smoke – Find A Light

Label: Earache rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-13 07:00:00 • min lezen

Blues / Rock

Blackberry Smoke – Find A Light

The Southern rock van Blackberry Smoke weet de blues en rock prachtig te combineren. De band uit Atlanta bestaan inmiddels 15 jaar en met Find A Light is dit het zesde album dat men uitbrengt. Het album Whippoorwill uit 2012 werd hun doorbraak. Om dit te evenaren heeft men het licht nu gelukkig gevonden.

Het recente album ‘Like An Arrow’ werd al door de band zelf geproduceerd. Dat geldt ook voor dit nieuwe album, al denk ik dat het goed zou zijn om even een ander als producer naar de songs te laten kijken. Het geeft dan vaker wat meer dimensie in de songs of variatie op het album.
Met ‘Fles hand Bone’ opent de band sterk. Direct een uptempo powerful song dat wordt gevolgd door een lekkere meezing song “Run Away From It All’.  Om niet te vervallen in de laidback-sound is ‘The Crooked Kind’ lekker uptempo en swingend en het ‘Medicate My Mind’ lekker easy listening te noemen.
Het tweede deel van het album kent een rustigere inslag waar de country meer de intrede doet. Het is populair en iedereen lijkt hiermee weg te lopen zoals het ‘Seems so Far’. Met ‘Mother Mountain’ sluiten de heren het in The Jayhawks stijl af. Meezingende blues met een vleugje countryrock.

Blues / Rock

Deel via social media: