Zoek...
Blaudzun – Jupiter II

Blaudzun – Jupiter II

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-05 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Pop / Singer-songwriter
7,5

Blaudzun – Jupiter II

Het is een half jaar geleden dat het eerste deel van de Jupiter Trilogie verscheen. De excentrieke zanger Blaudzun kreeg na het heerlijk album “Promise of No Man’s Land” de inspiratie voor een nieuwe album. Het aantal songs was enorm en van een zeer goede kwaliteit. Het is dan ook een goed plan om dit in drien te delen waardoor aan het eind een geheel album op de markt ligt.

Het eerste deel bestond al uit heerlijke songs en met dit album begint Blaudzum wederom met een lekkere binnenkomer “When We Wrote This”. Het klinkt fris en swingt lekker uit de speakers. Daar waar mensen iets tegen Blaudzun hebben omdat hij er zo uitziet of beweegt, zet dat gewoon aan kant en luister objectief naar het album. Laat je veroveren met Press On (Monday’s Child), “Manik Talk” of het heerlijke “Tear Gun”. Dan kunnen we ook zeggen dat Blaudzun de internationale sound heeft gevonden die de grenzen overschrijden.
De zoektocht naar de perfectie van een nummer is de Arnhemmer op het lijf geschreven. Zomaar met het halve resultaat akkoord gaan past niet bij hem. Maar ook niet het herhalen van een nummer zodat het op een van de vorige lijkt past niet in zijn stijl van schrijven. “Outside The Light of the City” of “Mud” is dan weer van een heel ander kaliber. Toch past het allemaal naadloos in het concept van Jupiter II en zijn we ook erg benieuwd wat het slotstuk gaat worden.

Blaudzun is te zien:
4 maart Tivoli Vredenburg te Utrecht
16 maart Luxor Live te Arnhem
23 maart Paard van Troje te Den Haag
25 maart Oosterpoort te Groningen
en later in vele zalen en festivals

Alternative / Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: