Zoek...
Blaudzun - Jupiter III - Up

Blaudzun - Jupiter III - Up

Label: V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-07 07:00:00 • min lezen

Alternative / Pop
8

Blaudzun – Jupiter Part III Up

De singer-songwriter Johannes Sigmond weet zich met zijn verschijning al snel de aandacht op zich te vestigen. Mensen reageren op de grote bril of zijn haar, maar vergeten dat hij prachtige albums maakt. Het album Heavy Flowers was al goud en met Promises of No Man’s Land maakt hij vier jaar geleden een juweeltje.

Met de sound van dit album ontwikkeld hij een nieuw concept. Een drieluik van albums alsof de schilder zijn verhaal in drie delen verteld. Een trilogie met de verwijzing naar Jupiter. Met Up is het derde deel van de trilogie voldaan. Deel 1 maakt Jupiter tot een swingend dansbare planeet. Eenmaal daar aangekomen komt deel 2, om even te bezinnen. Een intiem rustig album. Om terug te keren naar aarde weet hij hier nog even Up om te kijken.


Het album begint met een heerlijke opener en de single ‘Hey Now’. Het swingt en is aanstekelijk catchy. Met de jaren 80 sound weet Blaudzun de ‘Circles’ rond Jupiter swingend te tellen. De heerlijke drive aan het begin van het album doet het goed. Het is aantrekkelijk om het album telkens op te zetten. Met ‘Juno’ is het even terug kijkend in de tijd. De tijd om je af te vragen om elkaar weer te zien wanneer je afscheid hebt genomen. De single Island is aanstekelijk genoeg om naar het Eurovisie songfestival te sturen. Het nummer zou op dit festival niet misstaan. Bombastisch en ingetogen tegelijk. Een vorm waar Blaudzun tot ware kunst heeft verheven.

Jupiter III – UP is dan ook een album dat tot een van de mooie albums van dit jaar behoord.

 

Blaudzun is de komende tijd te zien in Nederland
19 april TivoliVredenburg te Utrecht
20 april Luxor Live te Arnhem
21 april Grenswerk te Venlo
28 april Muziekgieterij te Maastricht
etc

Alternative / Pop

Deel via social media: