Zoek...
BMI Goes India - Sanskritized

BMI Goes India - Sanskritized

Label: Eigen beheer

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-01 07:00:00 • min lezen

Dance / Wereldmuziek
7,5

BMI Goes India - Sanskritized

Het Nederlandse duo BMI Goes India komt met hun tweede album vol met dance gemengd met wereldmuziek. Het duo uit Eindhoven/ Weert zijn de gebroeders Tromp. Maarten en Barend beheersen de electropop en de sitar. Dit brengt hen tot grensverleggende dance.

Het openingsnummer ‘Madhukauns’ geeft direct prijs wat we van de heren verwachten. Een opzwependesound wat gemengd wordt met oosterse vocalen en hypnotiserende ritmes waar de sitar overheen danst. Terwijl ‘Working in the Valley’ een heel andere oosterse sound kent is het net zo hypnotiserend en uitdagend. Met de Vangalis sounds van ‘To Be A Tree’ keert het duo weer richting Europe pop, met de hooks binnen het nummer om een andere sound in te gaan. Die zijn scherp waardoor je niet altijd meegenomen wordt de verandering van stijl. Dat wordt anders in ‘Rave On Acid’ waarbij het nummer klein wordt opgebouwd tot een heerlijk dance nummer.
 Direct en in your face dance is het nummer ‘Ustad Ghulam’, waarbij de sitar dansend door de beats zijn weg vindt. Met ‘Chillum’ wordt een jaren 90 sound  aangeboord en het album beëindigd.

Een album vol diversiteit en live wordt dit ook nog visueel ondersteund. Zeker de moeite waard om hier even te kijken!

Dance / Wereldmuziek

Deel via social media: