Zoek...
BNQT- Volume 1

BNQT- Volume 1

Label: Bella Donna / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-04 07:00:00 • 2 min lezen

Indie / Pop
8

BNQT- Volume 1

Het wordt aangekondigd als een nieuwe superband en je spreekt het uit als Banquet. Nu is de vraag of een gelegenheidsband ook direct als superband betiteld mag worden, maar de heren uit Engeland spelen niet in de meest lullige bandjes, zullen we maar zeggen.

Zangers Ben Bridwell komt uit Band of Horses, Ales Kapranos van Franz Ferdinand, Fran Healy uit Travis, Jason Lytle van Granddaddy en Eric Pulido uit Midlake.
Samen staan ze voor de eerste gang van het Banqet. Een album vol mooie ingetogen poprocksongs. Van de popgetinte “Restart” tot het rockend “Unlikely Force” naar een prachtig melancholische jaren 60 pop van “100 Million Miles” is een start van een album waarmee je thuis mag komen. Iedere zanger krijgt op dit album de ruimte om zijn invulling aan de songs te geven. Hierdoor is het album afwisselend en klinkt de sound van hun thuisbasis door in de songs. Hoewel de titel “Hey Banana” wat dubbelzinnig en lachwekkend klinkt is het een van de mooiste songs van het album.
Met het Beatleteske “Real Love” weet men weer een geheel andere wending te nemen, maar in het totaal van het album is ook dit weer passend en ‘loopt’ het album heerlijk door. Vanaf het de eerste klanken tot het eind met “Fighting the World” kunnen we zeggen dat alle songs de moeite waard zijn.

Kortom weten de zangers van deze bands een prachtalbum te maken en is het initiatief van Eric Pulido volledig bekroond en kan met dit met gerust hart BNQTals superband aankondigen.

Indie / Pop

Deel via social media: