Zoek...
Bob Dylan – Bootlegseries Vol. 13 Trouble No More

Bob Dylan – Bootlegseries Vol. 13 Trouble No More

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-06 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter

Bob Dylan – Bootlegseries Vol. 13 Trouble No More

Het is alweer het 13 deel van de befaamde bootleg series van de legendarische singer songwriter Bob Dylan. Dit keer gaat het over de songs van 1979- 1982 die nog op de plank liggen. De live shows die andere versies brengen van de religieuze periode van Bob Dylan.

Door  de jaren heen is er nogal wat kritiek geweest op deze periode van Dylan. Fans konden zich maar moeilijk verenigen met de gedachtegang van hun godheid. De herboren Christen start met “Gotte Serve Somebody” op de Slowtrain plaat. Hier start hij de show met het titelstuk, dat weer geeft dat al het goede langzaam komt.
Ook dit album geeft weer dat de songs meer dan goed waren. Terugkijkend blijft deze periode voor mij nog steeds een van de favoriete en interessante periodes van Dylan. De gospel stijl en meervoudige vocalen in de songs, de soul in de bluesmuziek en zijn vertaling van een religieuze periode is verbluffend. “Ain’t Gonna Go To Hell For Anybody”, “I Believe in You”, “Saving Grace” en “Man Give Names To All The Animals” zijn prachtige teksten.
Met Jim Keltner op drums en Spooner Oldham op hammond  orgel had Dylan een fantastische band om zijn woord over de wereld te vertolken. Alleen werd het net als bij de kerk, de zalen leger. Toch weet Dylan met het Shot of Love album wederom een reliplaat uit te brengen.

De deluxe cd en vinylbox bevat een verzameling van de beste songs van 25 shows. Aanvullend is er de box met extra cd’s met meer live materiaal, rare outtakes en  een dvd.

 

Singer-songwriter

Deel via social media: