Zoek...
Bob Mould – Blue Hearts

Bob Mould – Blue Hearts

Label: Merge rec./ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-26 07:00:00 • min lezen

Garage rock / Indie
7,5

Bob Mould – Blue Hearts

De singer-songwriter Bob Mould was de zanger en gitarist van Hüsker Dü, weet je nog? Inmiddels is de Amerikaanse rockband al enige jaren opgeheven en is Mould via de band Sugar op solo pad beland. De man weet nog steeds prachtige platen te maken en album van derden te produceren. Het recente Sunshine Rock was een juweeltje en met Blue Hearts keert hij meer terug naar de indie rock sound dat doet denken aan zijn begin periode.

Het album weet liefelijk te beginnen met het akoestische ‘Hearts on My Sleeve’, waarna ‘Next Generation’, ‘American Crises’’ en ‘Fireball’ er geen doekjes om wind. De man heeft op dit album ook weer een uitgesproken mening over hoe de wereld er op dit moment uit ziet. Enige reflectie op de Amerikaanse samenleving brengt ook bij Mould iets naar boven wat er uit moet. De stevige rocksongs zijn als een uitlaatklep voor deze man.

Muzikaal is de stap van the Pixies naar Mould is klein. Het is direct en vol overgave dat wat we bij de indie bands graag horen. Volle gitaren en soms akoestisch worden de songs ‘Siberian Butterfly’ of ‘Everything To You’ op je afgevuurd. Als the Ramones wordt het nummer ‘Racing To The End’  binnen 2 minuten op je afgevuurd. Het is dan ook een album geworden waar de songs een gemiddelde hebben van 2,5 minuut. Aan het eind van het album krijgen ‘Lether Dreams’ en ‘Baby Needs a Cookie’ even een andere drive, wat voor het geheel van het album dan ook even nodig is.
Met Blue Hearts keert Mould misschien wat meer terug naar de oude tijd, maar iets meer muzikale diversiteit zou wel fijn zijn geweest.

Garage rock / Indie

Deel via social media: