Zoek...
Bob Mould - Sunshine Rock

Bob Mould - Sunshine Rock

Label: Merge rec. Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-02-09 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Bob Mould – Sunshine Rock

Samen met Greg Norton en Grant Hart vormde Bob Mould de band Husker Du. De heren wisten de punksound om te bouwen tot een melodieuze powerrock sound waar later bands als Pearl Jam en Nirvana hun voordeel mee deden.

Husker Du groeide uit tot een cult rock act, maar het echte grote succes bleef uit. De band werd in 1987 opgeheven en zanger/ gitarist Bob Mould gaat verder als solo muzikant. Inmiddels kent de zanger al net zoveel albums dan met zijn band en is Sunshine Rock nummer  twaalf.


Het is een album dat veel variatie geeft. Van het uptempo punk song ‘Sunny Love Song’, dat doet denken aan de punkperiode van Husker Du, tot de melodieuze mellow ‘Thirty Dozen Roses’. Het titelsong ‘Irrational Poison’, ‘I Fought’  en ‘What Do You Want Me To Do’ zouden zo uit de pen van Pearl Jam kunnen zijn. Of is het net andersom en is Bob Mould altijd al een ondergewaardeerde muzikant geweest. Nee, hij heeft misschien niet de looks van Eddie Vedder maar is zeker zo goed!


Ook op dit album bewijs de man weer dat hij prachtige rocksongs maakt en zou het niet misstaan dat hij op het podium van Pinkpop komt te staan.

Rock

Deel via social media: