Zoek...
Bonny Light Horseman - BLH

Bonny Light Horseman - BLH

Label: 37d03d/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-26 07:00:00 • min lezen

8,5

Bonny Light Horseman - BLH

Bonny Light Horseman is een trio bestaande uit Ahais Michell, Eric D. Johnson en Josh Kaufman. De laatste is ook verantwoordelijk voor de goede productie van dit album. Het is niet zomaar een trio, maar het is een samenwerkingsverband van topmuzikanten die het afgelopen jaar hun waarde al hebben bewezen.

Kaufman is muzikaal multi inzetbaar, Johnsen leverde vorig jaar met Fruit Bats een goede plaat en Anais heeft een mooie stem stem dat perfect aansluit op  de stemmen van de andere heren. Hierdoor is een heerlijk album met prachtige vocalen geworden. Songs als ’Deep In Love’,  ‘Jane Jane’ en ‘10.000 miles’ zijn enkele juweeltjes op dit album. De singer-songwritersongs als The Roving’’  dat een herkenbaar Michell song is krijgt met het duet en samenzang van ‘Blackwaterside’ een hoogtepunt voor dit album.

Het is dan ook een uniek en prachtig project geworden waar het trio ondersteuning krijgt  van o.a. Bella Blasko, Lisa Hanningan, de Staves zusjes en Bon Iver man Justin Vernon. Het album kent vooral intense liedjes die verder gaan dan singer-songwriters songs en tikken het folk genre aan.

 

 

Deel via social media: