Zoek...
Nieuw album van Boss Hog

Nieuw album van Boss Hog

Label: Bronze Rat rec./ V2

ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2017-03-21 07:00:00 • 1 min lezen

Rock
7

Boss Hog - Brood X

Boss Hog is een post punk act dat haar naam verleent aan Boss “JD” Hog van de Dukes of Hazzard.

Tja, je moet toch wat als je ingeloot wordt voor de vacature van het beroemde CBGB punkclub waar bands als Ramones, Blondie, Talking Heads voor een poosje huisband werden.
Christina Marinez en haar man Jon Spencer vroegen Kurt Wolf (Pussy Galore) om een volledige band samen te stellen. Men speelde veel en men bracht een album uit. Wanneer drummer Charlie Ondras komt te overlijden houdt Boss Hog een pauze. Jon Spencer stortte zich op zijn Blues Explosion en maakte hier veel succes mee. Wanneer Boss Hog (eigenlijk een solo album van Martinez) in 2000 terug komt met een album “Whiteout” werd het daarna weer stil.

De garage pop krijgt nu weer een vervolg. Het blijft de sound van een post Punk act behouden “Shhh  Shh Shh” en “Billy” klinken als de bovengenoemde acts. Met de experimenterende gitaarsounds binnen “Signal” is het allemaal wat minder toegankelijk van de Jon Spencer’s Blues Explosion. “Rodeo Chica” is een spoken song dat meer dan grappig is. Zo is het gehele album gevarieerd.

Zelf wil men het onder Punk blues brengen, al kan het ook indie of alternatief zijn. Het is in ieder geval niet zo gelikt en gepolijst geproduceerd is.

Rock

Deel via social media: