Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-05-10 07:00:00 • 9 min lezen

Boudewijn de Groot - Achter Glas

Boudewijn de Groot – Achter Glas Label: Universal Eindoordeel: 8

Onze eigen troubadour of tegenwoordig singer songwriter genoemd gaf te kennen dat hij het wel eens heeft gehad met al die oude liedjes te zingen. Het is soms wat gênant wanneer hij verplicht de liedjes live moet zingen over zijn jonge jaren terwijl de tijd de liedjes heeft ingehaald. Met “Nieuwe Herfst” keek hij terug in de tijd en maakte Boudewijn zich op voor de laatste acte. Met als gevolg dat hij weer werd herontdekt en een lang succesvol vervolg kent. “Achter Glas” bevat weer de mooie beeldende teksten die Boudewijn als geen ander kan maken. “Regent in Antwerpen” “Weerzien” en “Geen Uitzicht” geven de rode draad van liefde in een tijdsbeeld weer.

Of het ‘Lola is Gevallen” dat wordt bewerkt in een jazzy piano song. De terugblik naar het verleden komen terug in de nummers “Anamorfose”en “Achter Glas”, waar een terugblik naar zijn ouders centraal staan. “Heemstede Dreef” is een van de hoogtepunten van dit album.

Met de samenwerking van George Kooymans (Golden Earring) wordt er weer gebouwd aan een nieuwe vruchtbare samenwerking dat kan leiden tot een mooie nieuwe winter.

Deel via social media: